Pieczony dorsz w liściach kapusty.
Przypraw rybę, tak jak lubisz- po swojemu. Ułóż ją na liściach kapusty i przykryj liśćmi także. Piecz w wysokiej temperaturze 200 st. C z włączoną górną grzałką- rusztem. Czas zależy od wielkości ryby u mnie jakieś 20 minut- krótko,ale w wysokiej temperaturze. Pieczenie w liściach to eko-wersja podobna do umieszczania potrawy w folii aluminiowej. Cały aromat pozostaje a mięsko ryby jest soczyste i aromatyczne.
Nie przejmuj sie,że liście się przypalą ich nie zjadamy. Pełnią one raczej funkcję naczynia żaroodpornego. Odkrywając liście poczujesz przyjemny delikatny aromat świeżej rybki.
bardzo ciekawy pomysł!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńaldia arcadia
OdpowiedzUsuńprosty i zdrowy -:)
avrea
dzięki, najważniejsze,że skuteczny
pozdrawiam Was
nie znałam tej metody, super pomysł
OdpowiedzUsuńAnna
Anna
OdpowiedzUsuńjestem ciekawa Twojej opinii- po pieczeniu w ten sposób