sobota, 18 sierpnia 2012

Czekoladowe pyszności na weekend

Po pracowitym tygodniu i organizacyjnej sobocie zapraszamy najbliższych na miłe chwile w towarzystwie czekoladowego sufletu. Ponieważ doskwiera mi ciągle brak czasu wybieram szybkie rozwiązania i dobrą organizację. Taki deser to 20 minut pracy razem ze zmywaniem. 
Jak go przygotować ?,już piszę:
na każde jedno jajko dodaję dwie łyżki cukru miksuję na puszystą masę dodaję 1 łyżkę mąki  pszennej i  łyżkę mąki migdałowej( mielone migdały) oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnnej czekoladę gorzką wszystko delikatnie łączę mieszając łyżką, wykładam do przygotowanych foremek i piekę w kąpieli wodnej w temperaturze 190 st.C około 10-15 minut.
Suflet ( nie ma tłuszczu po upieczeniu może być trochę suchy) więc najlepiej podawać go od razu po wyjęciu z piekarnika w towarzystwie owoców świeżych lub przetworzonych i gałką śmietankowego loda. 
Ja uwielbiam go z półpłynnym dżemem wiśniowym. 
Smacznego i miłego weekendu.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...