Zalewamy surowiec "rozpuszczalnikiem"-etanolem, pozostawiamy w temperaturze pokojowej na 7 dni ( od czasu do czasu mieszamy), odsączamy, możemy jeszcze przepuścić przez praskę, ale komu by się chciało i gotowe. Po ciężkim ogrodniczym dniu możemy zasiąść i delektować się leczniczym płynem.
Co potrzeba, aby przygotować takie "smakowe wino" ?
butelkę białego wina, takie jakie lubicie najbardziej
1 średniej wielkości starkowany korzeń selera
Wykonanie
Łączymy powyższe, pozostawiamy w ciemnym miejscu, przecedzamy i już,napój gotowy do spożycia.
Uwaga
Ponieważ dawniej korzeń selera uważano za afrodyzjak- należy zachować ostrożność i stosować z umiarem -:).
ooo ! ciekawe jak smakuje chyba wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńniektórzy smak porównują do smaku ananasa- ja nie wiem czy to jest takie ananasowe ?, ale smaczne jest
Usuńtrzeba samemu spróbować
Witam- nie znałam tego selerowego wina^^ Muszę spróbować, koniecznie:)
OdpowiedzUsuńHm, to musi być ciekawe połączenie smaków, warte spróbowania:) I jeszcze potencjalny afrodyzjak- same zalety!;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń