wtorek, 23 lipca 2013

Sposób na letnią rybkę


Pieczony dorsz w liściach kapusty. 
Przypraw rybę, tak jak  lubisz- po swojemu. Ułóż ją na liściach kapusty i przykryj liśćmi także. Piecz w wysokiej temperaturze 200 st. C z włączoną górną grzałką- rusztem. Czas zależy od wielkości ryby u mnie jakieś 20 minut- krótko,ale w wysokiej temperaturze. Pieczenie w liściach to eko-wersja podobna do umieszczania potrawy w folii aluminiowej. Cały aromat pozostaje a mięsko ryby jest soczyste i aromatyczne. 


 Nie przejmuj sie,że liście się przypalą ich nie zjadamy. Pełnią one raczej funkcję naczynia żaroodpornego. Odkrywając liście poczujesz przyjemny delikatny aromat świeżej rybki.

5 komentarzy :

  1. aldia arcadia
    prosty i zdrowy -:)

    avrea
    dzięki, najważniejsze,że skuteczny

    pozdrawiam Was

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy7/23/2013

    nie znałam tej metody, super pomysł
    Anna

    OdpowiedzUsuń
  3. Anna
    jestem ciekawa Twojej opinii- po pieczeniu w ten sposób

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...