poniedziałek, 11 sierpnia 2014

ciepło i słodko



Lubię i potrzebuję słodkie. Niedziela bez deseru to nie byłby ten dzień.
Nawet, gdy czasu mało można przygotować coś słodkiego i wcale nie musi to być- baton z szeleszczącego kolorowego papierka.

Na deser będzie- brzoskwinia zapieczona pod migdałową kruszonką.

na kruszonkę potrzeba 1 część mąki migdałowej-mielonych migdałów
1/4 części masła lub innego tluszczu
1/4 części cukru: ksylitolu, trzcinowego lub białego wedle uznania
zagniatamy szybko powyższe składniki i zapiekamy w nagrzanym piekarniku
przed podaniem posypujemy migdałowymi płatkami i gotowe

taki deser bardzo dobrze pasuje mi w ciepły acz pochmurny dzień zjadany na leżaku na trawie
prosto i bez zbytniej kulinarnej przesady



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...