piątek, 23 stycznia 2015

zimowe pachnące pieczenie



Zdecydowanie zimą więcej piekę i gotuję. Lubię ten czas spędzony w kuchni.
Poniżej fotostory z procesu przygotowania i pieczenia bagietek przygotowanych z mąki pszennej pełnoziarnistej. A przepis na bagietki jest we wcześniejszym wpisie o tu, poczytajcie i pieczcie pyszne, chrupiące i pachnące bagietki dla siebie i swoich bliskich, pozdrawiam









9 komentarzy :

  1. Idę piec bagietki, wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bez piekarnika. Ale zachwyciłam się warzywnikiem Twoim. Moje marzenie. Ale jest szansa, że się spełni na wiosnę :) Z jakich desek masz te kwatery?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to deski sosnowe

      Usuń
    2. A czym zabezpieczone przed pogodą? Bo chciałabym, żeby trochę te deski wytrzymały, ale też nie uśmiecha mi się ładować jakiejś chemii w nie. Z drugiej strony lepsze drewno - większy koszt, a na to też nie mogę sobie za bardzo pozwolić teraz...

      Usuń
    3. nie są jakoś specjanie zabezpieczone, tylko oszlifowane i pokryte "patyną" czasu -:)

      Usuń
    4. Dziękuję Ci za info. Teraz już wiem, czego potrzebuję :)

      Usuń
  3. upiekłam bagietki, świetny przepis - dzięki!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...