Pragnienie to dopada nas gdy poziom cukru we krwi raptowanie spada- często pod wpływem stresu. Zjedzenie czekoladowego batonika przynosi ulgę i przyjemność, ale tylko pozornie. Gdyż..
Gotowe słodycze zawierają niezdrowe tłuszcze utwardzone i niedobre cukry, po takim jedzonku pielęgnujemy tylko celulitis. Jak jeść słodko i zdrowo? Dziś przepis na kolejny zdrowy, szybki i smaczny deser czekoladowy. Przygotowany na bazie kaszy jaglanej, łagodny i delikatny a przy tym słodki. Ilość słodu możecie regulować według własnych upodobań i nie będziecie mieć wyrzutów sumienia.
Bardzo lubię połączenie czekolady z wiśniami, dlatego tak często w takim zestawieniu wam je pokazuję.
A wy dodajcie własne ulubione dodatki.
Przepis
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
6 łyżek karobu lub pół na pół z kakao
1 mleko kokosowe BIO z puszki (razem z częścią płynną)
5 łyżek słodu- dżem z daktyli niesiarkowanych i niechlorowanych, sposób wykonania w poprzednim musie choco
Wszystko miksujemy i gotowe, przekładamy do pucharków, chłodzimy i zajadamy.
Smacznego
Taki deser traktuję jak żywieniowy medykament. Daktyle i karob to lekarstwa dla naszego organizmu.
Daktyle zawierają witaminy,potas, fosfor,żelazo,magnez i błonnik. Są słodkie a obniżają poziom cukru i cholesterolu we krwi. Zaleca się je sportowcom po treningu.
Nic tylko jeść i na zdrowie !
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz